Абонирай се за съобщения
11-18.03.2019г. КАПАДОКИЯ. 320ЛВ.САМОЛЕТ.Свещените места на древните християни и древния свят. ЛЕКТОРИ Галя Маджарова и Христо Буковски
11-18.03.2019г. КАПАДОКИЯ. 320ЛВ.САМОЛЕТ.Свещените места на древните християни и древния свят. ЛЕКТОРИ  Галя Маджарова и Христо Буковски

КАПАДОКИЯ

11-18.март.2019г.

Свещените места на древните християни и очарованието на древния свят… Кападокия е място, докоснато от все още неразгадана магия и мистика. Вятърът и слънцето са изваяли чудновати образувания, а човешката ръка е оформила в тях едни от най-старите християнски църкви и манастири. Причудливите форми, подземните градове и скалните църкви ще Ви поднесат едно незабравимо изживяване.

Цена 320 лв . + 259лв. ( вечери + входове) + 69 ( ЛЕКТОРИ ) Галя Маджарова и Христо Буковски, двама водачи от Виделей )

Вижте надолу в текста подробно обяснение

 

 

ДЕН 1 | Полет до Анталия. С представител на Виделей и лектор. Посрещане от екскурзовод в Анталия на летището с "Добре дошли“.

Трансфер до хотела. Беседа за легендите на християнските места. Настаняване В хотела ни очаква освежителна напитка.  Нощувка в района на Анталия.

ДЕН 2 | Манастир Мевляна – Кападокия Закуска. Пътуване към Коня – някогашната столица на ранносредновековното селджукско царство. Ще посетите манастира Мевляна (Мевляна теке).  ( Беседа за Дервишите мистичните им умения и връзката с богомилите).

Днес той е музей на ислямското изкуство и съкровищница на турските занаятчийски изделия. След това продължавате към Кападокия, където ще пренощувате. Беседи за подземните градове и сакралните манастири.

ДЕН 3 | Гьореме и Учхисар Закуска. В Гьореме ще посетите известните със своите фрески скални църкви в националния парк „Гьореме“(под егидата на ЮНЕСКО). Ще достигнете и долината на Симон, известна още като „Долината на монасите“ или „Камината на феите“.

( Предстоят уникални беседи + разкази на екскурзовода. На специално място ще направим по желание медитация за връзка с корените на Познанието на древните християни ).

 Пейзажът ще ни възхити с неповторимостта и съвършенството на вулканичните конуси, високи над десет метра, разположени на групи или изникващи самостоятелно пред погледа. Ще може да разгледаме отвън най-високото вулканично образувание – Учхисар. Същия ден ще посетим и традиционна тъкачна работилница, където ще се запознаем с цялостния производствен процес от извличането на суровината – коприна, памук или вълна – до готовия изтъкан продукт. Програмата ще завърши с посещение на гр. Аванос, в който още се практикува грънчарството, спазвайки традициите от древността. За характерните червени грънчарски изделия се използва пръст от наносите на Червената река. Беседа за сакралните знаци изобразени в шевици и дрехи, съдове за привличане на любов, късмет и благоденствие

 Нощувка в района на Кападокия.

ДЕН 4 | Свободно време или излет Закуска. Преди обяд ще разгледаме района на Кападокия, след което ще имаме свободно време или възможност за допълнителна екскурзия предложена от любезните ни домакини. Беседи на място. Нощувка в района на Кападокия.

 ДЕН 5 | Султанханъ–Анталия Закуска. На връщане към Анталия ще видим прочутия селджукски кервансарай Султанханъ (Султанския хан). Пътят се вие сред прекрасните пейзажи на планината Торос. Беседи. Следващите три нощувки са в Анталия.

ДЕН 6 | Анталия Закуска. Тук, в лоното на могъщата планинска снага на Торос, вирее богата растителност. Ще видим Йъвлъ минаре (минарето с вдлъбнатините) – запазен знак на града. На Калекапъсъ – крепостната порта на старата кула, където се е помещавала стражата, се намира градският часовник. Разходката из града крие многобройни изненади и възможности за пазаруване. Можете да се сдобиете изгодно с изключително красиви бижута или кожени изделия. За финал на деня ще посетим  прочутия водопад Карпуз Калдъран. Нощувка в района на Анталия.

ДЕН 7 | Свободно време или излет. Закуска. Свободно време или излет по избор. Беседи.

Нощувка в района на Анталия.

 

ДЕН 8 | Полет към дома Закуска. Трансфер за летището и обратен полет към София.

 

Всичко това е включено в цената:

- Двупосочен самолетен билет до Анталия с престижна авиокомпания.  

- Всички летищни такси и 20 кг регистриран и 5 кг. салонен багаж на човек.

- Трансфер: летище-хотел-летище (модерен автобус с климатик).  Специално  са  подбрани само отлични 4- и 5-звездни хотели.

-  7 богати закуски на блок маса.

-  Екскурзовод, говорещ български език, ще ни посрещне с освежаващ коктейл и ще ни даде подробна информация за цялата програма на екскурзията. По време на целия престой той ще бъде с нас, за да ни съветва и е на наше разположение.

За препоръчване и с предимство при записване ( изискаване на домакините):  Пакет “Културна програма и вечери“: 259 лв. на човек, вместо 299 лв. ако решите да платите на място. И включва още и

-  Входни такси във всички места според програмата;

-  Професионален екскурзовод на български език; ( Екскурзовод е различно от лектор . Това са две различни личности ) 

- 7 вечери

Допълнителнo заплащане:

- Задължителна медицинска застраховка от с покритие 10 000 евро: 8,80 лв.

- Доплащане за индивидуално настаняване (в случай, че желаете да пътувате сами и да нощувате в самостоятелна стая): 219 лв.

Забележка:

- предвидено е време за летене с балони

- предвидено е време за семинар

Цената е валидна при 100 % заплащане на посочените 320 лв. Местата са само около 40 на автобус.

Екскурзията е с международна туристическа компания ПРЕМИОТРАВЕЛ. Хотели, трансфери, доп. Екскурзии, пакет изхранване, маршрут също. Ние ползваме тяхната организация и осигуряваме лектор ( Или Христо Буковски или Александър Стойчев, или доц. Веселина Вачкова + водач от Виделей – или Асен Асенов или Борис Бедросов). Добавяме специални детайли към пътуването, специално място, беседи, познание и го правим пътуващ семинар, като цената на това пътешествие с познание е + 69 лева разходи и хонорари за лекторите Доц. Веселина Вачкова и Христо Буковски, како и за водачите.

Повече информация САМО НА тел. 0897 660 662. Асен Асенов.

Записване.

За да участвате в това преживяване е необходимо да се направят три стъпки

1- во. Да се обадите САМО НА ПОСОЧЕНИЯ ТЕЛЕФОН И НИКОЙ ДРУГ- 0897-660-662 Асен Асенов, за да проверите за свободни места., 

2- ро. ИЛИ да преведете цялата сума 320 лева + 69лв. + 259 лв ( пакет вечери и входове) ,

ИЛИ само 320 лв. + 69 лв. по посочената по - надолу сметка. Останалите 259 лв се заплащат на тур.компанията до 30.01.2019г.

ИЛИ като трети вариант - може и само капаро - 216 лв, като  в този вариант до 30.01.2019г. трябва да се доплати останалата сума 432 лв.

МОЛЯ - НЕ ПРЕВЕЖДАЙТЕ суми преди разговор по телефона! Пакета вечери и входове се заплаща ЗАДЪЛЖИТЕЛНО вече след дата 04.12.2018г. 09:41 мин. ( Ново изискване на домакините ).  Моля - позвънете за детайли. 

Сметка: Туристическа компания "ТеДеВе" ЕООД : 

BG59FINV91501017100033 в лева. Първа инвестиционна банка. (Fibank).   Удостоверение за ТО - PKK-01-06022, изд. на 20.12.2007г.

3-то. Да изпратите е-майл на: europa.videlei@abv.bg.   С ТРИТЕ ИМЕНА ПО ПАСПОРТ - НА ЛАТИНИЦА И СКАНИРАН МЕЖДУНАРОДЕН ПАСПОРТ

МОЛЯ НЕ ОТПРАВЯЙТЕ ЗАПИТВАНИЯ ПО МЕЙЛ- САМО НА ПОСОЧЕНИЯ ТЕЛЕФОН!

Възможни са промени

Основание: Кападокия. Няма срок за записване. Когато се запълнят местата спираме записването.

Цената е валидна при 21 плащащи участника.

100 лв. от цената не подлежат на връщане при никакви условия, но може да се замества един човек с друг без ограничения на смяната на имена.

( изискванена домакините за подготовка на групите посрещане и организация ).

Пълни детайли с още подробности само на записалите се участници.

Направи дарение
Абонирай се за съобщения
Мисъл на деня
♥ " Всяка добра мисъл, която излиза от ва­шия мозък и се проектира в пространство­то, върви нагоре и надолу, като тези тече­ния в растенията, и търси съответстващ жив магнетизъм или електричество, които служат за нейното оформяне или развитие. Следователно добрите мисли на онзи, кой­то по-често ги изпраща, не се отдалечават, а остават тясно свързани с него." "Учителя"