Абонирай се за съобщения
19-21.04.2019.Загадъчни Родопи. Светилища. сЖенда,Небеска,Чит Кая, сМоняк.Кърджали, утробата
19-21.04.2019.Загадъчни Родопи. Светилища. сЖенда,Небеска,Чит Кая, сМоняк.Кърджали, утробата

 

ПРОГРАМА 19-21 април 2019г.

 

1. ДЕН 

Тръгваме в 7.00 от Соофия. СРЕЩУ ЦЕНТРАЛНА ГАРА - на 20 метра срешу края на СГРАДАТА НА ЦЕНТРАЛНА ЖП. ГАРА В ПОСОКА ИЗТОК - МАЛКА АВТОГАРА СЕРДИКА. БИВШ ТРАФИК МАРКЕТ.

 След около 5 часа сме на СВЕТИЛИЩНИТЕ КОМПЛЕКСИ край село НЕБЕСКА и БИЮК ТЕПЕ до село ЖЕНДА. Носете си храна за осветяване с тракийски ритуал и похапване на специално енергийно място.

- Край с. Женда се намира тракийската крепост със скалните ниши и скалното светилище Асара. Крепостта е разположена на връх, на който от трите страни се спускат напълно отвесни и непристъпни скали. По тях се виждат трапецовидни култови ниши, изсечени от траките преди хиляди години. На стотина метра под върха се намира скален феномен под формата на гъба с височина 8 метра. На нея също са изсечени култови ниши. До крепостта се намира голямото скално светилище с няколко стотин трапецовидни ниши, в основата на което има изсечени скални гробници. Мястото е изключително живописно, с невероятна гледка към планината и накацали по близките склонове къщички.

- Скалните образувания край с. Небеска са с изключително атрактивни форми, напомнящи на човешки лица, животни и гъби. Многобройните ниши и кухини в скалите вероятно са били използвани като гробници. Между комплекса до Небеска и този край село Женда вероятно се е осъществявала комуникация посредством огньове, тъй като са разположени на едно ниво и са видими един за друг. https://www.youtube.com/watch?v=wRsdc1RFQr0
Нощуваме в семеен хотел в / около Кърджали.

2. ДЕН 

07:00 - 07:30 по желание: Сутрешни практики. Медитация, енергийни упражнения.

07:30 - 08:30. Закуска.

Днес ще се изкачим до крепостта Моняк , ще преминем по въжения мост до забравеното и откъснато от света село Лисиците и ще достигнем до Светилищния комплекс Чит Кая. 

- Средновековната крепост Моняк е една от най-внушителните и високо разположени крепости в Родопите, намираща се при с. Широко поле. Гледките, които се откриват от крепостта към язовир Студен кладенец и към безкрайните Родопи карат душата ти да лети. 
- Следва вълнуващо преминаване по 260-метровия люлеещ се въжен мост над язовир Студен кладенец до откъснатото от света село Лисиците.
- и пешеходен преход до СВЕТИЛИЩЕН КОМПЛЕКС ЧИТ КАЯ над селото. "Чит кая" ("чит" – дувар, зид; "кая" – скала, канара). Скалният венец е впечатляващ с уникалните си естествени образувания, наподобяващи пирамиди, гъби, фигури на животни и хора. В околните скали са изсечени десетки скални ниши, забелязват се части от жертвеници, улеи, жлебове. От височината се разкрива изключителна гледка към язовир Студен кладенец и устието на река Върбица. Пешеходният преход за деня е около 5-6 часа с времето за почивка. Носете си храна за сладко и енергийно похапване до специална скала с ползотворно повлияване на здравословните процеси в организма.

Втора нощувка в /около хотел в Кърджали.

3. Ден.

07:00 - 07:30 по желание: Сутрешни практики. Медитация, енергийни упражнения.

07:30 - 08:30. Закуска.

Организрат се две събития според групите.

По желание разглеждане на пещерата Утробата, край Кърджали или разглеждане на музея в града.

Отпътуване за София към 13:00ч. Пристигане към 17:00ч.

Възможни са леки промени

 Цена 119 лв. до дата 19.03.2019г. след това 130 лв. ако има останали свободни места.

 

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

За да участвате в този пътуващ семинар е нужно да се направят 3 неща: 

1- во. Да се обадите на тел. 0889 22 05 27 или 0897 660 662 Асен Асенов, за да проверите за свободни места., 

2- ро. Да преведете цялата сумата ИЛИ 50% капаров лева по Сметка: Туристическа компания "ТеДеВе" ЕООД : 

  1. BG59FINV91501017100033 в лева. Първа инвестиционна банка. ( Fibank).Удостоверение за ТО - PKK-01-06022, изд. на 20.12.2007год.
  2. ОСНОВАНИЕ: НЕБЕСКА.

-доплащане до 10 дни преди датата на пътуване.

3-то. Да изпратите мейл с вашите ТРИ ИМЕНА ПО ПАСПОРТ НА: bulgaria.videlei@abv.bg с телефон за контакти.

Възможни са промени в условията и програмата.

Направи дарение
Абонирай се за съобщения
Мисъл на деня
♥ " Всяка добра мисъл, която излиза от ва­шия мозък и се проектира в пространство­то, върви нагоре и надолу, като тези тече­ния в растенията, и търси съответстващ жив магнетизъм или електричество, които служат за нейното оформяне или развитие. Следователно добрите мисли на онзи, кой­то по-често ги изпраща, не се отдалечават, а остават тясно свързани с него." "Учителя"